Γενικά

Ομόφωνη έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού της ΕΠΣΝ Λάρισας

Η ΕΠΣΝ Λάρισας πραγματοποίησε την Πέμπτη το απόγευμα την Τακτική Γενική Συνέλευση της με θέματα τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, ενώ στο τέλος έκοψε και την καθιερωμένη βασιλόπιτα για τα σωματεία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο η λίστα των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου καταρτίζεται και εγκρίνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ).
Από τη λίστα με τα 64 σωματεία της ΓΓΑ το παρών έδωσαν τα 51, ενώ 10 σωματεία παρευρέθηκαν ως “παρατηρητές”.

Στην αρχή παρουσιάστηκε ο Οικονομικός Απολογισμός του 2025 με τον Πρόεδρο να αναφέρει ότι και φέτος (όπως κάθε χρόνο από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ΕΠΣΝΛ) ανέλαβε τον έλεγχο των οικονομικών ορκωτός λογιστής, για να υπάρχει διαφάνεια.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος ανέπτυξε τον διοικητικό απολογισμό.

Στήριξη Σωματείων

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίσαμε και ενισχύσαμε πολιτικές που μειώνουν άμεσα το οικονομικό βάρος των ομάδων:

1. Διατηρήθηκαν οι δωρεάν δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα και στο Κύπελλο.

2. Συνεχίστηκε η λειτουργία του δωρεάν Ταμείου Αρωγής σε Λάρισα και Ελασσόνα.

3. Παροχή δωρεάν χειρουργικών επεμβάσεων σε ποδοσφαιριστές.

4. Επιστροφή οδοιπορικών διαιτησίας για όλες τις ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας.

5. Στηρίξαμε τη δημιουργία νέων σωματείων με 1.000 ευρώ, εκ των οποίων 500 ευρώ σε μετρητά και 500 ευρώ μέσω απορρόφησης του παραβόλου προς την ΕΠΟ.

Εκδηλώσεις – Αναπτυξιακές Δράσεις

· Διεκδικήσαμε και προχωρήσαμε τις διαδικασίες για την λειτουργία της Σχολής Προπονητών UEFA C.

· Διοργανώθηκαν προγράμματα grassroots, με στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες.

Θέματα Προπονητών

· Για ακόμη μία αγωνιστική περίοδο εξασφαλίσαμε απαλλαγή από την υποχρέωση κατοχής διπλώματος προπονητή στη Γ’ τοπική κατηγορία, διευκολύνοντας τα σωματεία.

Πρωταθλήματα

· Καταρτίστηκε και εφαρμόστηκε μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, δίνοντας στις ομάδες τη δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού.

· Προχωρήσαμε σε αναπροσαρμογή των κατηγοριών, με στόχο τη διατήρηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η μείωση των ομάδων της Α’ κατηγορίας σε 14.

Υποδομές

· Σχεδιάστηκε το νέο πρωτάθλημα υποδομών σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματα των ίδιων των σωματείων, τόσο ως προς τις ηλικιακές κατηγορίες όσο και ως προς τη δομή.

Ταμείο Αρωγής – Υγειονομική Κάλυψη

Η Ένωση συνέχισε και ενίσχυσε το δωρεάν Ταμείο Αρωγής, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών, σε συνεργασία με φυσιοθεραπευτήρια στο ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ και το PHYSIOKINIS, καθώς και με τη ΘΕΟΤΟΚΟ και το ΙΑΣΩ για τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι καμία άλλη Ένωση δεν προσφέρει αντίστοιχες δωρεάν υγειονομικές παροχές. Μικτές Ομάδες

· Μετά από 20 χρόνια, οι Μικτές Ομάδες της Ένωσης επέστρεψαν στις διακρίσεις και στα μετάλλια.

· Δημιουργήθηκε, αποκλειστικά με ίδιες δυνάμεις και χωρίς εξωτερική στήριξη, ένα λειτουργικό προπονητικό κέντρο στη Χάλκη, το οποίο καλύπτει βασικές ανάγκες προετοιμασίας.

Τη Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ως επίσημοι προσκεκλημένοι:

  • Λευτέρης Τσουμάνης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων
  • Σεβαστή Λαδοπούλου – Χατζητζομπάνη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κιλελέρ
  • Παρασκευή Γκουγκούλη, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης Δήμου Ελασσόνας
  • Ευάγγελος Κρανιώτης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας, Εθελοντισμού και Πολιτισμού Δήμου Αγιάς

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των σωματείων. Μετά από κλήρωση, κάθε κατηγορία ανέδειξε και από ένα τυχερό σωματείο που κέρδισε δώρο 100 ευρώ:

  • Οικονόμος Τσαριτσάνης
  • Μύτικας Καλυβίων
  • Γεωργάκης Ολύμπιος Λιβαδίου

 

Τελευταια ΝΕΑ

To Top