Δελτια Τυπου

ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Σημαντικές αλλαγές έχουν επέλθει στον νέο ΚΑΠ οι οποίες επηρεάζουν τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων σε ερασιτεχνικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφο 2α:

Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων). Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τις γυναικείες διοργανώσεις και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής. Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο.

Στο ίδιο άρθρο (16) στην παράγραφο 4α:
Στους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, επιτρέπεται, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση μέχρι τριών ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα και ανεξάρτητα από τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται. Απαγορεύεται η επανασυμμετοχή στον αγώνα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του αγώνα Σε όλα τα λοιπά –ερασιτεχνικά- πρωταθλήματα και κύπελλα επιτρέπονται μέχρι τέσσερεις (4) αλλαγές σε κάθε αγώνα.

Τελευταια ΝΕΑ

To Top