Νεα

Αντικανονική η συμμετοχή 14χρονων παικτών σε επίσημους αγώνες!

Η Γραμματεία της Ένωσης εφιστά την προσοχή των εκπροσώπων όλων των σωματείων του Νομού, που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν σε επίσημους αγώνες των ομάδων τους ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2002, αυτούς δηλαδή που το έτος 2016 συμπλήρωσαν τα 14 χρόνια τους, θα πρέπει να ξέρουν ότι η συμμετοχή αυτών των ποδοσφαιριστών είναι έγκυρη από την 31/12 2016 και μετά, αφού σύμφωνα με την παρ. 11 του άρθρου19 του ΚΑΠ, ημερομηνία γέννησης όλων θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους.

Αν χρησιμοποιηθεί 14χρονος ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε μέσα στο 2002, η συμμετοχή του αυτή είναι αντικανονική, με τις προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ πειθαρχικές ποινές.

Στο ίδιο άρθρο και στην παράγραφο 12 αναφέρεται ότι διαιτητής που θα επιτρέψει να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε το 2002, θα τιμωρείται με την ποινή μη ορισμού του σε αγώνες για διάστημα 2 μηνών.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν για τους ποδοσφαιριστές που σύμφωνα με την ηλικία τους θα αγωνίζονται σε αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομών.

Τελευταια ΝΕΑ

To Top