Εκδηλωσεις

Επιτυχημένη η 2η φάση του πιλοτικού προγράμματος “μπάλα παντού”

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του πιλοτικού προγράμματος αγωνιστικών δραστηριοτήτων ποδοσφαίρου 5Χ5 μαθητών/τριών Γυμνασίου, σχολικού έτους 2018-2019, με την πραγματοποίηση προπονήσεων προεπιλογής σε οκτώ πόλεις (Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και Ξάνθη).

Την ευθύνη των επιλογών είχαν, για λογαριασμό της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι εκπαιδευτές futsal Στέφανος Σοϊλεμές και Γεώργιος Βασσάλος.

Σημειώνεται ότι η τελική φάση θα διεξαχθεί 17-19/5/2019 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και μαθητριών από όλη τη χώρα.

Πρόκειται για την πρώτη σχολική διοργάνωση που οργανώνεται από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με την Τεχνική Επιτροπή και τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ε.Π.Ο. και την υποστήριξη των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Φυσικής Αγωγής.

Η εν λόγω διοργάνωση έρχεται να προστεθεί στο -επίσης εγκεκριμένο από το αρμόδιο Υπουργείο- σχολικό πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» και εντάσσεται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ομοσπονδίας «Μπάλα παντού».

Στην πόλη της Λάρισας την εκδήλωση φιλοξένησε το γήπεδο “Αλάνα”, με παρουσία περισσότερων από 70 μαθητών από όλη την Ελλάδα ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος παρόντες ήταν οι δύο προπονητές των Μικτών ομάδων (κ-16 & κ-14) της ΕΠΣΝ Λάρισας οι κύριοι Τσέτσιλας Δ. και Φώλλας Ν.

Η Διοίκηση της ΕΠΣΝ Λάρισας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κ. Ιωακείμ Λάμπρο, ιδιοκτήτη των γηπέδων ποδοσφαίρου “Αλάνα” για την άριστη φιλοξενία της εκδήλωσης.

Τελευταια ΝΕΑ

To Top