Νεα

Ομόφωνη έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού στην Γ.Σ. της ΕΠΣΝ Λάρισας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΝ Λάρισας με την παρουσία 65 από τα 68 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο και την έγκριση της Γ.Γ.Α, όπως και τα νεοϊδρυθέντα σωματεία.
Στην έναρξη της Γ.Σ. το παρών έδωσε ο νέος αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γερογιώκας  H. ο οποίος έκανε ένα μικρό χαιρετισμό προς τα σωματεία.

Η Συνέλευση ξεκίνησε, όπως αναφέρεται και στην Πρόσκληση αυτής, με τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΛ ανέφερε επιγραμματικά για το “έργο” της διοίκησης το 2023:

Συγκεκριμένα ανέφερε:
“- Για να προφυλάξουμε την εύρυθμη οργάνωση των πρωταθλημάτων, ορίσαμε παράβολο συμμετοχής με οψιόν επιστροφής στο τέλος του α’ γύρου. Με τον τρόπο αυτό πετύχαμε και η ομάδα που πραγματικά επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα να μην έχει καμία οικονομική επιβάρυνση αλλά και αποτρέψαμε να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες που δεν είχαν σκοπό να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα.
– Πιστοί στην «πολιτική» μας διατηρήσαμε τα χαμηλότερα εξοδολόγια διαιτησίας και υλοποιήσαμε την επιστροφή των οδοιπορικών σε όλες τις ομάδες της Β και Γ κατηγορίας. – Στηρίξαμε από το Ταμείο μας 11 σωματεία που επλήγησαν από τις πλημμύρες DANIEL, με αγορά αθλητικού υλικού. –
– Επιχορηγήσαμε οικονομικά με 500ευρώ όλα τα σωματεία που επαναδραστηριοποιήθηκαν (Λιβάδι, Καλλιθέα, Ραχούλα, Πλατανούλια, Κρανέα) ενώ επιπλέον τους δεν εισπράξαμε το προβλεπόμενο παράβολο των 500ευρώ για την εγγραφή ως νέο σωματείο.
– Διεξήγαμε την μεγαλύτερη σχολή προπονητών – UEFA A-
– Προγραμματίσαμε για 2η φορά σχολή UEFA D, δίνοντας έμφαση στην οργάνωση των ακαδημιών.
– Αιτηθήκαμε και πετύχαμε  την απαλλαγή από την υποχρεωτικότητα για πρόσληψη προπονητών στην Β’ και Γ’ κατηγορία.
– Είμαστε σε συνεχή επαφή με τη ΓΓΑ για το Μητρώο
– Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να στείλουμε επιστολή στην ΓΓΑ για να στηριχθούν οι ενώσεις της Θεσσαλίας, μετά τη πλημμύρα, ενώ  ζητήσαμε και παράταση για την εναρμόνιση των καταστατικών
– Προσπαθήσαμε για πρώτη φορά να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα για τα πρωταθλήματα – με το ρίσκο να αντιμετωπίσουμε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να αναγκαστούμε να το επαναπρογραμματίσουμε – ώστε να μην υπάρχει η δυσαρέσκεια ότι ανακοινώνουμε λίγες αγωνιστικές κάθε φορά.
– Κάναμε μια σειρά τελικών αγώνων στις καλύτερες δυνατές εγκαταστάσεις με αξιολογημένους διαιτητές για τα τμήματα υποδομών δίνοντας μια χροιά φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
– Προγραμματίσαμε το νέο πρωτάθλημα των υποδομών, σύμφωνα με τις ανάγκες των σωματείων και με ηλικιακές κατηγορίες που αιτήθηκαν οι ίδιες οι ομάδες.
– Συνεχίζουμε με το δωρεάν ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ. Με σκοπό να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα με συνεργασία με φυσιοθεραπευτήρια σε Ελασσόνα, Φάσρσαλα και φυσικά το Animus. Ενώ, είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη συνεργασία με το ΙΑΣΩ για τα χειρουργεία. Καμιά άλλη Ένωση δεν προσφέρει τέτοιες υγειονομικού χαρακτήρα παροχές, δωρεάν.
– Ενισχύσαμε τις μικτές μας ομάδες με την πρόσληψη και δεύτερου προπονητή – πτυχιούχου UEFA A για να μπορέσουν να λειτουργήσουν καλύτερα σε προπόνηση και αγώνες.
– Δημιουργήσαμε μικτή κορασίδων για πρώτη φορά, δίνοντας ανάλογη έμφαση στο γυναικείο ποδόσφαιρο.
– Αποφασίσαμε να πραγματοποιούμε τους αγώνες των μικτών σε περιφερειακά γήπεδα, προσφέροντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους εκτός του αστικού ιστού να παρακολουθήσουν τη προσπάθεια των ομάδων μας.
– Συνάψαμε συνεργασία με την εταιρεία Macron φτιάχνοντας καίνουργιες στολές για τα αντρικά και τα γυναικεία τμήματα των μικτών.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος ανέφερε για ακόμα μια χρονιά ότι η διοίκηση της Ένωσης – όπως κάθε χρόνο – έτσι και φέτος έχει προσλάβει ορκωτό λογιστή για να ελέγξει τα οικονομικά της στοιχεία.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπή κ. Μαξιμιάδης Α. ο οποίος παρουσίασε την Έκθεση της Επιτροπής στα μέλη της Γ.Σ.
Ομόφωνα τα σωματεία ενέκριναν το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό.

Μετά τη ψήφιση των απολογισμών, η ΕΠΣΝΛ είχε την τιμή να καλωσορίσει τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Νταβέλη Α. ο οποίος παρευρέθηκε μαζί με τον αντιπρόεδρο κ. Νταβέλη Ι., τον προπονητή κ. Δερμιτζάκη Π. και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Βασιλάκου Δ.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΛ ευχαρίστησε τον ομότιμο του στην ΕΠΣΝΛ κ. Μπουχλαριώτη για την άριστη συνεργασία που έχουν από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του στην ΑΕΛ, δίνοντας του το γούρι της ομάδας για το νέο έτος και έκανε ιδιαίτερη μνεία στα ερασιτεχνικά σωματεία που αποτελούν τον “πυρήνα” του τοπικού ποδοσφαίρου. Για να ευχαριστήσει τους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο αλλά και για την στήριξη τους στην ΑΕΛ, ο κ. Νταβέλης ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση 15 εισιτηρίων διαρκείας σε κάθε σωματείο.

Στο τέλος, οι δύο άντρες μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΝ Λάρισας, έκοψαν την πίτα των σωματείων.
Νικητές από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκαν τα σωματεία:
Πελασγιώτιδα Λάρισας
Χείμαρρος Μαρμαρίνης
Δόξα Ομορφοχωρίου
τα οποία κέρδισαν ένα χρηματικό ποσό.

ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη κλήρωση στην οποία τα σωματεία
Ηρακλής Λάρισας
Δόξα Βλαχογιαννίου
Θύελλα Ελάτειας
κέρδισαν από 5 μπάλες, δωρεά της αθλητικής εταιρείας Macron.

Τελευταια ΝΕΑ

To Top