Εκδηλωσεις

Ποδόσφαιρο και ψυχική υγεία

Στην Αθήνα στη Λάρισα συνεχίστηκε η φάση υλοποίησης του προγράμματος ψυχικής υγείας, το οποίο πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΕΠΟ σε συνεργασία με την ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ και εντάσσεται στον κοινωνικό πυλώνα αναπτυξιακών προγραμμάτων της ομοσπονδίας Same Field.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης των δομών και των φορέων το προηγούμενο διάστημα, οργανώθηκαν φιλικοί αγώνες για τις δομές που εδρεύουν στην Αθήνα στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερμή Άνω Λιοσίων (Πέμπτη 06/04/2023).

Οι αγώνες είχαν ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και έδωσαν τη δυνατότητα στους λήπτες υπηρεσιών και τους συνοδούς ψυχικής υγείας να κοινωνικοποιηθούν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν. Οι συμμετέχοντες στην δραση η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΠΣ Αθηνών ξεπέρασαν τους 40.

Την Παρασκευή (07/04/2023) η δράση του προγράμματος ψυχικής υγείας συνεχίστηκε στη Λάρισα, όπου μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης σε δομές και φορείς, οργανώθηκαν φιλικοί αγώνες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Football Park 4-4-2. Στη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΠΣ Λάρισας, οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν και πάλι τους 40.

 


Η διάρκεια των αγώνων και οι κανονισμοί  ήταν προσαρμοσμένοι στις δυνατότητες και στις ανάγκες των ληπτών ψυχικής υγείας. Οι δομές και οι φορείς ψυχικής υγείας συντονίστηκαν από την ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ που έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία επικοινωνίας, συντονισμού και οργάνωσης των δομών και των φορέων ψυχικής υγείας.

Η ΕΠΣΝ Λάρισας θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Ιωακείμ Λ. για την ευγενική παραχώρηση της αθλητικής εγκατάστασης Football Park 4-4-2 και τον κ. Τριανταφυλλόπουλο Αθ. (προπονητή της Κ-19 του Ηρακλή Λάρισας) για την παρουσία του και τη συνεισφορά του στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Από πλευράς της ΕΠΣΝ Λάρισας το παρών έδωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γκουτζαμάνης Ιωάννης.

Τελευταια ΝΕΑ

To Top