Υποδομές

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τα πρωταθλήματα Υποδομών

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία της Ένωσης η προγραμματισμένη σύσκεψη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου και των εκπροσώπων των σωματείων, ομάδες των οποίων συμμετέχουν στα φετινά πρωταθλήματα Υποδομών (προπαιδικό, παιδικό, εφηβικό).

Τους εκπροσώπους των πολυάριθμων σωματείων και Ακαδημιών του Νομού που παραβρέθηκαν, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και μέλος του δ.σ. της Ένωσης κ. Νίκος Δημεράς, τον οποίο πλαισίωναν οι διοικητικοί κ.κ. Σταύρος Πουλαράκης, Γιάννης Βλάγκας και Λευτέρης Γρηγοριάδης.

Ο κ. Δημεράς εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι κύριος σκοπός της συγκεκριμένης σύσκεψης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των αγώνων των 3 πρωταθλημάτων Υποδομών, είναι να ακουστούν απόψεις και προτάσεις για τη διενέργεια των αγώνων της β΄ φάσης, που θα οδηγήσουν στους τελικούς αγώνες των πρωταθλημάτων αυτών.

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις από εκπροσώπους των ομάδων και αυτές της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και τελικά, όλοι τους κατέληξαν στην παρακάτω διενέργεια των αγώνων της τελικής φάσης, που προβλέπει τα ακόλουθα:

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ

Οι 2 πρώτες βαθμολογικά ομάδες των 8 ομίλων (σύνολο 16) θα παίξουν μεταξύ τους «χιαστί», δηλαδή: ο 1ος του 1ου ομίλου με τον 2ο του 2ου ομίλου, ο 1ος του 3ου ομίλου με τον 2ο του 4ου ομίλου και ούτω καθεξής. Οι 4 νικητές των αγώνων αυτών θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα αποτελέσουν τα 2 ζευγάρια των ημιτελικών, οι νικητές των οποίων θα παίξουν στον τελικό.

ΠΑΙΔΙΚΟ

Προκρίνονται στη νέα φάση των αγώνων οι 2 πρώτες ομάδες των 6 ομίλων (6Χ2=12). Από τις 12 αυτές ομάδες θα εξαιρεθούν από την πρώτη αγωνιστική των προημιτελικών με κλήρωση 4 ομάδες, από τις πρώτες των ομίλων. Οι άλλες 8 θα κληρωθούν μεταξύ τους, με την πρόβλεψη να μη συναντηθούν μεταξύ τους οι 2 πρώτες ομάδες ομίλων, όπως και να μη κληρωθούν «ζευγάρια» ομάδων που στην πρώτη φάση των αγώνων βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο.

Οι 4 ομάδες που εξαιρέθηκαν από την παραπάνω κλήρωση και οι 4 νικήτριες των παραπάνω αγώνων, θα κληρωθούν μεταξύ τους, πάντα με την πρόβλεψη να μη δημιουργηθούν «ζευγάρια» ομάδων του ίδιου ομίλου της πρώτης φάσης, και οι 4 νικητές των αγώνων αυτών θα αποτελέσουν τα 2 ζευγάρια των ημιτελικών, οι νικητές των οποίων θα παίξουν στον τελικό.

ΕΦΗΒΙΚΟ

Προκρίνονται στη νέα φάση των αγώνων οι 2 πρώτες ομάδες των 5 ομίλων (5Χ2=10). Από τις 10 αυτές ομάδες θα εξαιρεθούν από την πρώτη αγωνιστική των προημιτελικών οι 5 πρώτες ομάδες των ομίλων και με κλήρωση 1 ομάδα από τις δεύτερες των ομίλων. Οι άλλες 4 θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα αποτελέσουν τα 2 «ζευγάρια» της προημιτελικής φάσης.

Οι 6 ομάδες που εξαιρέθηκαν από την παραπάνω κλήρωση και οι 2 νικήτριες των παραπάνω αγώνων, θα κληρωθούν μεταξύ τους, πάντα με την πρόβλεψη να μη δημιουργηθούν «ζευγάρια» ομάδων του ίδιου ομίλου της πρώτης φάσης, και οι 4 νικητές των αγώνων αυτών θα αποτελέσουν τα 2 ζευγάρια των ημιτελικών, οι νικητές των οποίων θα παίξουν στον τελικό.

• Η διαδικασία των αγώνων της προημιτελικής φάσης θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαΐου 2015.

ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ, ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ ΚΑΙ ΜΙΝΙ

Δεύτερο θέμα συζήτησης στην χθεσινή σύσκεψη ήταν η έναρξη των πρωταθλημάτων Ακαδημιών, τζούνιορ, προτζούνιορ και μίνι. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Δημερά για τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών στα τουρνουά αυτά που θα είναι οι εξής:

– ΤΖΟΥΝΙΟΡ: γεννηθέντες το 2005 και μικρότεροι
– ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ: γεννηθέντες το 2007 και μικρότεροι
– ΜΙΝΙ: γεννηθέντες το 2009 και μικρότεροι

Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου τέθηκε σαν καταλυτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχών στα τουρνουά αυτά η Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.
Περισσότερες οδηγίες για τα δελτία και τις καταστάσεις υγείας των ποδοσφαιριστών στα τουρνουά αυτά, καθώς και οι Κανονισμοί διεξαγωγής των αγώνων, θα δοθούν από τη Γραμματεία της Ένωσης στους εκπροσώπους των Ακαδημιών και Σωματείων.

Οι αγώνες των τουρνουά προβλέπεται να ξεκινήσουν στο α΄ 15νθήμερο του Μαΐου.

Η έκδοση δελτίων αλλοδαπών

Από τη Γραμματεία της Ένωσης ειδοποιούνται οι εκπρόσωποι των σωματείων του Νομού που κατέθεσαν στοιχεία για βεβαίωση ξένων ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, για έκδοση δελτίων αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και την 12η Μαΐου 2015.

yp

Τελευταια ΝΕΑ

To Top