Δελτια Τυπου

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ “ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ” ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Με βάση την ΚΥΑ ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΥΔΣ/ΤΑΕΥΕ/388661/15976/1417/152/3-8-2018 του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργίου Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσπίζεται η “ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ” για όλες τις Ομοσπονδίες.
Η παρακάτω κάρτα εκδίδεται μόνον κατόπιν των εξής υποχρεωτικών εξετάσεων
α) Κλινική Εξέταση
β) Ατομικό και Οικογενειακό Ιατρικό ιστορικό
γ) Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο ή με ΝΠΔΔ, καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα ή ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών καταγράφεται στην κάρτα υγείας, η οποία είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις προπονήσεις και στους αγώνες. Είναι προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται μόνο στην κατοχή του, ενώ πρέπει να προσκομίζεται στο διαιτητή του αγώνα και θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στον αγώνα.

Η εφαρμογή της Κάρτας Υγείας Αθλητή στις προπονήσεις και στους αγώνες, μετά την παράτηση που έδωδε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.), αρχίζει από 1.1.2019.
Από την καταληκτική ημερομηνία της 1.1.2019 ΚΑΝΕΝΑΣ ποδοσφαιριστής δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες και προπονήσεις αν δε φέρει την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ συμπληρωμένη και θεωρημένη από γιατρό.

Την κάρτα υγείας μπορεί ο κάθε ποδοσφαιστής να την προμηθευτεί από το site (ιστότοπο) της Ένωσης

Download (PDF, 744KB)

(Η Ένωση—->Έγγραφα και Υποδείγματα—->Καταστάσεις Υγείας—->Κάρτα Υγείας Ποδοσφαιριστή).

Τελευταια ΝΕΑ

To Top