Νεα

Απάντηση του Προέδρου της ΕΠΣΛ κ. Ζήση Γρηγορίου σε δηλώσεις και επιστολή του κ. Βησ. Αρσενόπουλου

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας, απαντώντας σε δηλώσεις και επιστολή του πρώην διοικητικού της ΕΠΣΛ κ. Βησ. Αρσενόπουλου, που είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό Τύπο, αναφέρει τα εξής:

 

α) Για την αναφορά του στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΛ, πληροφορώ το φίλαθλο κοινό, ότι όσα αθλητικά κέντρα Ενώσεων κατασκευάστηκαν, έγιναν αρκετά χρόνια πριν και επί προεδρίας στην ΕΠΟ του κ. Γκαγκάτση και δωρεάν για όλες τις Ενώσεις. Η Λάρισα έμεινε εκτός προγράμματος εκείνη την εποχή, κατά την οποία μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΛ ήταν ο κ. Αρσενόπουλος, ο οποίος και φέρει την ανάλογη ευθύνη. Φυσικά και είναι πρωταρχικός στόχος της σημερινής διοίκησης η δημιουργία του δικού μας αθλητικού κέντρου, αλλά πλέον, με δικά μας χρήματα, και όπως καταλαβαίνετε, στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών είναι δύσκολο να βρεθούν. Παρά ταύτα, θα καταβληθούν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες και είμαστε σίγουροι ότι τελικά θα τα καταφέρουμε.

 

β)Για την αναφορά του στο ιατρείο της Ένωσης, του γνωρίζω, ότι το ιατρείο αυτό, δεν μπορεί να λειτουργήσει χρόνια τώρα, καθώς δεν έγιναν οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες από την Ομοσπονδία. Εξ άλλου, γι΄ αυτό το μεγάλο θέμα υπάρχει σε εξέλιξη ανάλογη Εισαγγελική έρευνα. Φυσικά, όλα αυτά δεν τα γνωρίζει ο κ. Αρσενόπουλος ή κάνει πως τα αγνοεί, ενώ βρίσκεται μακριά από το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας.

 

γ) Στην αγωνιώδη ερώτηση του Προέδρου του «Αχιλλέα» Φαρσάλων, κ. Χρ. Μπασαγιάννη, ο κ. Αρσενόπουλος απάντησε ότι «το σκέφτεται να ασχοληθεί ξανά με τα διοικητικά της ΕΠΣΛ». Εκεί, λοιπόν, στέκομαι λέγοντας, αρχικά στον φίλο πρόεδρο του «Αχιλλέα» κ. Χρ. Μπασαγιάννη, ότι πιθανώς λάθος επιλογές – εκτιμήσεις ή διαχείριση που έκανε αυτός και αφορούν την ιστορική του ομάδα, δεν πρόκειται να επιτρέψω να τις χρεώσει, ούτε σε μένα, ούτε σε συναδέλφους διοικητικούς, ούτε στους εξαίρετους διαιτητές μας αλλά ούτε και στην Πειθαρχική Επιτροπή, την οποία σχολιάζει τελευταίως ο Πρόεδρος, αφού με τους χειρισμούς του, κατάφερε να γίνει «πρωταθλητής» των προστίμων αλλά ούτε και να αποδεχθώ την άποψη που μου εξέφρασε τηλεφωνικά, όταν του ζήτησα εξηγήσεις για τα συνεχόμενα και δυσφημιστικά δημοσιεύματα σε βάρος της Ένωσης. Μου ανέφερε μάλιστα, ότι ήταν αναγκασμένος να τα κάνει για εγχώρια κατανάλωση στην επαρχία Φαρσάλων, αποπροσανατολίζοντας έτσι τη φίλαθλη κοινή γνώμη αυτής. Άρα, βάσει αυτών, όπως είναι λογικό, δεν θα μπορούσαμε να δεχθούμε να χρεώσει στην Ένωσή μας οτιδήποτε, απλά και μόνο για να δικαιολογηθεί ο ίδιος.

 

δ) Για την έκφραση «φαρσαλινοί χαλβάδες» που χρησιμοποίησα απαντώντας σε κάποιες δηλώσεις του κ. Αρσενόπουλου, θα μπορούσαν κάποιοι που δεν γνωρίζουν να αναρωτηθούν τι εννοώ. Με εκπλήσσει, όμως, το γεγονός ότι ο κ. Αρσενόπουλος κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η έκφρασή μου αφορά στην κυριολεξία στο γευστικότατο προϊόν της πόλης των Φαρσάλων και τον ίδιο αποκλειστικά, που κατά τη διάρκεια της θητείας του σαν μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, χρησιμοποιούσε, μαζί με άλλα εκλεκτά προϊόντα της περιοχής, για να αναπτύσσει τις δημόσιες προσωπικές του σχέσεις (βλέπε γνωριμία του με τον κ. Σάββα Θεοδωρίδη) αλλά πάντα με δαπάνες της ΕΠΣΛ, σε αντίθεση με τους σημερινούς διοικητικούς συμβούλους της Ένωσής μας, που, προς τιμή τους, δαπανούν τα δικά τους χρήματα, αναπτύσσοντας τις οποιεσδήποτε δημόσιες σχέσεις τους σαν διοικητικοί της  ΕΠΣΛ. Σ΄ αυτή την εποχή, λοιπόν, των «φαρσαλινών χαλβάδων» επιχειρεί και σήμερα ο παλιός διοικητικός να επανέλθει. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατασκευαστές του παραδοσιακού χαλβά Φαρσάλων, που και η δική μας διοίκηση χρησιμοποίησε για τις δημόσιες σχέσεις της, ή με αγορά ή με την ευγενική χορηγία των κατασκευαστών τους προς την Ένωση. Η συγκεκριμένη, λοιπόν, αναφορά, δεν θίγει κανέναν, εκτός του «υπεύθυνου».

 

Στην επιστολή του ο κ. Αρσενόπουλος αναφέρεται και σε επαγγελματικές μου δραστηριότητες που αναπτύσσω στη γειτονική χώρα. Δεν θα απολογηθώ για τη δραστηριότητά μου αυτή, θεωρώντας ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή, ενώ ταυτόχρονα, θα ήθελα να μου απαντήσει ο «κριτής» μου, ποια είναι η εργασία του σήμερα και πως βρέθηκε ξαφνικά εκτός της δημόσιας υπηρεσίας στην οποία επί χρόνια υπηρετούσε.

 

Όσο για την «αιχμή» που κάνει για τις οπαδικές μου προτιμήσεις, αυτές έχουν καταγραφεί από τις προηγούμενες εκλογές της Ομοσπονδίας στις οποίες ήμουν υποψήφιος, όπως επίσης και από τη διαρκή ενασχόλησή μου με τη μεγάλη ομάδα της πόλης μας, την οποία προσπαθώ να υπηρετήσω σε ό,τι και όταν μου ζητηθεί. Θα πρέπει, δε, να του τονίσω, ότι το Λαρισινό ποδόσφαιρο γενικά, δεν συντάσσεται σε «άρματα», έχει άποψη και αυτή σαν κύριο γνώμονα έχει το συμφέρον του τοπικού ποδοσφαίρου και μόνο.

 

Επίσης, η συγκεκριμένη τοποθέτηση και οι δηλώσεις του σε ένα τραπέζι που παρέθεσε ο κ. Αρσενόπουλος, παρουσία του Αντιπροέδρου του Ολυμπιακού κ. Σάββα Θεοδωρίδη, ήταν – κατά την άποψή μου – εκ του πονηρού, με απώτερο σκοπό να δείξει, ότι η παρουσία του κορυφαίου παράγοντα του Ολυμπιακού, δηλώνει αυτομάτως και τη στήριξη του, πράγμα το οποίο είμαι σίγουρος ότι δεν ισχύει.

 

Με την ευκαιρία θα πρέπει να τονίσω τις άριστες σχέσεις που είχα προσωπικά με όλες τις διοικήσεις του ιστορικού «Αχιλλέα», τη συνεχόμενη συμπάθειά μου προς τον σύλλογο των Φαρσάλων με πρωτοβουλίες που άγγιζαν ακόμη και τα όρια παρεξήγησης. Επιγραμματικά σας αναφέρω τις ενέργειες επί Δημαρχίας της κ. Μαρίας Ίφου για τη συνένωση των 2 ομάδων της πόλης των Φαρσάλων ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος και ισχυρός ενιαίος σύλλογος. Οι συζητήσεις αυτές, έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του τότε Δ.Σ. του Αχιλλέα, υπό την προεδρία του κ. Αθ. Πατσιούρα και του τότε προέδρου της «Αναγέννησης» και σημερινού αντιπροέδρου του «Αχιλλέα» κ. Χρ. Τσαπραΐλη.

 

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζει ολόκληρη η κοινωνία της επαρχίας Φαρσάλων πόσο ιδιαίτερα τη σέβομαι και την εκτιμώ, παρευρισκόμενος καθ΄ επανάληψη σε εκδηλώσεις αυτής αφού στην περιοχή της μετρώ αμέτρητους φίλους.

 

Τελειώνοντας, δεν μπορώ να αφήσω αναπάντητο τον υπαινιγμό του κ. Αρσενόπουλου, ότι «οι επόμενες εκλογές στην ΕΠΣΛ θα κριθούν από τα πεπραγμένα». Δυστυχώς γι΄  αυτόν τα «πεπραγμένα» της διοίκησης που συμμετείχε, είναι αυτά που τον «έστειλαν σπίτι του» και τα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης είναι αυτά που θα τον καθηλώσουν εκεί, αν παρ΄ ελπίδα επιχειρήσει να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου.

 

 

Λάρισα 10 Μαρτίου 2016

 

  

ΖΗΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ

Τελευταια ΝΕΑ

To Top