Εκδηλωσεις

Ποδόσφαιρο για την Ψυχική Υγεία: Συνεργασία ΕΠΟ με ΕΠΣΝΛ

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή φορέων και εθελοντών συνεχίζεται η 2η φάση υλοποίησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για την Ψυχική Υγεία, που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. σε συνεργασία με την ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ και εντάσσεται στον κοινωνικό πυλώνα αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ομοσπονδίας «Same Field».

 

Ειδικότερα, δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 17.2.2022 στη Λάρισα (Αθλητικές εγκαταστάσεις Football Park 4-4-2), στις 18.2.2022 στη Λειβαδιά (Wemplay Club Sport’s Center), στις 22.2.2022 στη Θεσσαλονίκη (Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα) και στις 23.2.2022 στα Ιωάννινα (Ακαδημία Άτλας).

Στις τέσσερις πόλεις παρουσιάστηκε το προπονητικό πρόγραμμα στους υπεύθυνους των δομών και φορέων ψυχικής υγείας. Οι προπονήσεις επίδειξης πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή αναπτυξιακών τμημάτων κάτω των 10 και κάτω των 12 ετών από τοπικές ακαδημίες στην κάθε πόλη (συνολικά πήραν μέρος 90 παιδιά) και 40 επιστημονικών υπευθύνων δομών και φορέων ψυχικής υγείας από τις περιοχές της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Την ευθύνη της δράσης από την πλευρά της Ε.Π.Ο. είχε ο Grassroots Manager, Σίσκος Χρήστος, και την υλοποίηση του προπονητικού προγράμματος οι εκπαιδευτές futsal Βασσάλος Γιώργος και Σοϊλεμές Στέφανος.

Οι υπεύθυνοι των δομών-φορέων ψυχικής υγείας έλαβαν, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, εκτός των άλλων, έντυπο και αθλητικό υλικό για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος.
Το παρόν στη δράση από την ΕΠΣΝ Λάρισας έδωσε ο Πρόεδρος της κ. Μπουχλαριώτης Δ. όπως και ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Γκρίμπας Α., ενώ συμμετοχή είχαν οι ακαδημίες του Ηρακλή Λάρισας και της Πελασγιώτιδας.

Η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου ευχαριστεί θερμά τις ΕΠΣ Λάρισας, Βοιωτίας, Μακεδονίας και Ηπείρου για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη για την οργάνωση και λειτουργία των δράσεων.

Επίσης, ευχαριστεί την ΕΔΡΑ, τις δομές, τις ακαδημίες, τα παιδιά και τους γονείς τους που συμμετείχαν στις δραστηριότητες και βοήθησαν στην ομαλή λειτουργία του προγράμματος.

 

Τελευταια ΝΕΑ

To Top