Πρωταθλήματα

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 – 2015

Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, εν όψει της λήξης των πρωταθλημάτων της ποδοσφαιρικής περιόδου 2014 – 2015 και για πλήρη ενημέρωση των εκπροσώπων των σωματείων του Νομού μας για τα όσα αναφέρονται στην προκήρυξη αυτών, σχετικά με την προαγωγή και των υποβιβασμό ομάδων από κατηγορία σε κατηγορία, σύμφωνα πάντα με τη βαθμολογική θέση που θα έχουν στην τελική βαθμολογία, δίνονται οι παρακάτω απλές διευκρινήσεις:

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας θα διεκδικήσει την άνοδό της στη Γ΄ Εθνική κατηγορία με αγώνες μπαράζ, με πρωταθλήτριες ομάδες άλλων όμορων Ενώσεων.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θα ανεβούν στην Α΄ κατηγορία οι 3 πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας.
Η 4η ομάδα της τελικής βαθμολογίας θα δώσει αγώνα μπαράζ (νοκ άουτ σε ουδέτερο γήπεδο) με την 16η ομάδα της βαθμολογίας της Α΄ κατηγορίας και αν επικρατήσει σ΄ αυτόν, θα ανεβεί στην Α΄ κατηγορία.
Ο παραπάνω αγώνας δεν θα γίνει αν ο πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας δεν πετύχει την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική, ή αν κάποια ομάδα της Γ΄ Εθνικής υποβιβαστεί στην Α΄ τοπική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015 – 2016.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από την κατηγορία αυτή θα ανεβούν στην Α1 κατηγορία συνολικά 5 ομάδες. Αυτές θα είναι οι πρωταθλήτριες ομάδες των 3 ομίλων της κατηγορίας αυτής και άλλες 2 που θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ που θα δώσουν μεταξύ τους οι δευτεραθλήτριες των 3 ομίλων, με την 3η ομάδα των αγώνων μπαράζ να είναι η πρώτη επιλαχούσα για άνοδο (σε περίπτωση εκκένωσης θέσης στην παραπάνω κατηγορία από μη δήλωση συμμετοχής ή από τυχούσα συγχώνευση ομάδων).

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από την κατηγορία αυτή θα ανεβούν στην Β΄ κατηγορία συνολικά 9 ομάδες, οι 3 πρώτες του κάθε ομίλου.
Οι 3 ομάδες (4ες κάθε ομίλου), θα δώσουν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία αυτών, οι ομάδες αυτές θα πάρουν σειρά κατάταξης στην ενιαία βαθμολογία της Γ΄ κατηγορίας, προκειμένου να προαχθούν στην παραπάνω κατηγορία, αν εκκενωθούν θέσεις σ΄ αυτή, από μη δήλωση συμμετοχής ή συγχώνευση ομάδων.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Αριθμητικά από κάθε κατηγορία θα υποβιβαστούν οι παρακάτω ομάδες, σύμφωνα με 3 πιθανότητες. Οι πιθανότητες αυτές είναι:

Α) Ο πρωταθλητής μας να πετύχει την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική και οι 2 ομάδες μας της Γ΄ Εθνικής (Οικονόμος Τσαριτσάνης και Δωτιέας Αγιάς) να παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική.

Β) Ο πρωταθλητής μας να μη πετύχει την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική, ενώ καμιά από τις ομάδες μας στη Γ΄ Εθνική δεν θα υποβιβαστεί, ή ο πρωταθλητής μας να πετύχει την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική και 1 ομάδα μας από τη Γ΄ Εθνική να υποβιβαστεί.

Γ) Ο πρωταθλητής μας να μη πετύχει την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική, ενώ μία ομάδα από τις Οικονόμου και Δωτιέα να υποβιβαστεί στην Α΄ τοπική (ο υποβιβασμός και των 2 αποκλείεται).

Στις παραπάνω περιπτώσεις αριθμητικά θα υποβιβαστούν:

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α΄:

– Από τη Α΄ κατηγορία θα υποβιβαστούν 2 ομάδες και η 16η της βαθμολογίας θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 4η ομάδα της Α1 για να διεκδικήσει την εκ νέου παραμονή της στην Α΄ κατηγορία.
– Από τη Α1 κατηγορία θα υποβιβαστούν συνολικά 4 ομάδες
– Από τη Β΄ θα υποβιβαστούν συνολικά 8 ομάδες

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β΄:

– Από τη Α΄ κατηγορία θα υποβιβαστούν 3 ομάδες
– Από τη Α1 κατηγορία θα υποβιβαστούν συνολικά 5 ομάδες
– Από τη Β΄ θα υποβιβαστούν συνολικά 9 ομάδες

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Γ΄:

– Από τη Α΄ κατηγορία θα υποβιβαστούν 4 ομάδες
– Από τη Α1 κατηγορία θα υποβιβαστούν συνολικά 6 ομάδες
– Από τη Β΄ θα υποβιβαστούν συνολικά 10 ομάδες

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θα υποβιβαστούν στην Α1 κατηγορία οι 2 τελευταίες ομάδες της τελικής βαθμολογίας. Αν η πρωταθλήτρια ομάδα δεν πετύχει την άνοδό της στη Γ΄ Εθνική, τότε στην Α1 κατηγορία θα υποβιβαστεί και η 16η ομάδα της τελικής βαθμολογίας.
Αν κάποια ομάδα της Ένωσής μας από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής υποβιβαστεί στην Α΄ τοπική κατηγορία, με δεδομένη τη μη άνοδο του πρωταθλητή μας στη Γ΄ Εθνική, τότε στην Α1 κατηγορία θα υποβιβαστεί και η 15η ομάδα της τελικής βαθμολογίας.
Αν ο πρωταθλητής μας πετύχει την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική και καμιά ομάδα του Νομού δεν υποβιβαστεί από τη Γ΄ Εθνική, τότε η 16η ομάδα της τελικής βαθμολογίας θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 4η ομάδα της βαθμολογίας της Α1 κατηγορίας, για να διεκδικήσει την παραμονή της στην Α΄ κατηγορία (σε περίπτωση νίκης), ή να υποβιβαστεί στην Α1 (σε περίπτωση ήττας)

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από την Α1 κατηγορία θα υποβιβαστούν στη Β΄ κατηγορία οι 4 τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Ο αριθμός αυτός των ομάδων θα αυξηθεί αριθμητικά, ανάλογα σε περίπτωση μη ανόδου του πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας στη Γ΄ Εθνική, ή υποβιβασμού ομάδας μας από τη Γ΄ Εθνική. Αν συντρέξουν οι 2 παραπάνω αναφερόμενες περιπτώσεις, τότε στη Β΄ κατηγορία θα υποβιβαστούν και οι 14η και 13η ομάδες της τελικής βαθμολογίας της Α1 κατηγορίας.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τη Β΄ κατηγορία θα υποβιβαστούν στη Γ΄ κατηγορία 8 ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα είναι οι 2 τελευταίες των βαθμολογικών πινάκων των 3 ομίλων (2Χ3=6) και άλλες 2 που θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ που θα γίνουν μεταξύ των 3 ομάδων που στους 3 ομίλους θα έχουν καταλάβει την 12η βαθμολογική θέση.

Υπάρχει περίπτωση οι αγώνες μπαράζ αυτοί να μη γίνουν και να υποβιβαστούν στη Γ΄ κατηγορία και οι 3 12ες ομάδες των βαθμολογιών των 3 ομίλων, αν ο πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας δεν πετύχει την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Αν συμβεί το παραπάνω και σε περίπτωση που κάποια ομάδα μας από τη Γ΄ Εθνική κατηγορία υποβιβαστεί στην Α΄ τοπική κατηγορία, τότε αγώνες μπαράζ θα γίνουν μεταξύ των 11ων ομάδων των βαθμολογιών των 3 ομίλων της Β΄ κατηγορίας και η τελευταία βαθμολογικά ομάδα των συγκεκριμένων αγώνων μπαράζ θα υποβιβαστεί στη Γ΄ τοπική κατηγορία.

Τελευταια ΝΕΑ

To Top